Fettucinne al Bolongese med Vegofärs

Fettucinne al Bolongese med Vegofärs
För 10 personer

Ingredienser

  • 2 ½ påse Scan Vegofärs
  • ½ dl Olivolja
  • 2 Gul lök, finhackad
  • 5 klyftor Vitlök, finhackad
  • 3 msk Tomatpuré
  • 3 dl Rödvin
  • 1 kg Tomatkross
  • 1 l Vegetarisk buljong
  • ½ dl Japansk Soja
  • 2 bitar Kanelstång
  • 3 Lagerblad
  • 15 färska Basilikablad
  • Salt och Svartpeppar, nymalen
  • 10 port Pasta - ex. Fettuccine
  • Parmesan, riven
  • Persiljeblad, grovhackade

Gör så här

Hetta upp olja i en kastrull och svetta lök och vitlök mjuk utan att den tar färg. Lägg i Vego Färs och tomatpuré, stek vidare 4-5 minuter under omrörning. Slå på rödvin, koka upp och sjud sen bort ½ av vätskan. Tillsätt tonmatkross, buljong och soja samt lägg i kanelstång, lagerblad och basilikablad. Koka upp, sänk värme och sjud sen i 15-20 minuter, om konsistens blir för tjock, tillsätt lite mer vatten, smaka sen av med salt och svartpeppar.

Koka pasta enligt instruktioner i saltat vatten.
Servera Bolongesesås med nykokta pastan, toppad med parmesan, svartpeppar och lite persiljeblad.