Örtig tomatgryta med wienerkorv toppas med parmesankräm och rostad lök

Ingredienser
- 2 kg skalad fast potatis
- 2 gula lökar, hackade
- 2 fänkål, hackade
- 250 g morot i bitar
- 5 dl grönsaksbuljong
- 1 kg krossade tomater
- 2 tsk Oregano
- 2 tsk Basilika
- 1 tsk Timjan
- Ev. lite chili
- salt
- 1,5 kg Wienerkorv i slantar
- PARMESANKRÄM
- 5 dl crème fraiche
- 2 dl riven parmesan
- Salt och peppar
- Rostad lök
Gör så här
Tärna potatisen och lägg i en kastrull med lök, fänkål och morot. Slå över buljong och koka tills grönsakerna börjar mjukna. Häll i krossade tomater, kryddor och smaka av med salt. Låt sjuda till grönsakerna är helt klara. Ta av grytan från värmen och lägg i korven.
Blanda crème fraiche med parmesan och smaka av med salt och peppar.
Servera grytan med parmesankräm och toppa med rostad lök!
Blanda crème fraiche med parmesan och smaka av med salt och peppar.
Servera grytan med parmesankräm och toppa med rostad lök!