Örtig tomatgryta med wienerkorv toppas med parmesankräm och rostad lök

För 10 personer
Örtig tomatgryta med wienerkorv toppas med parmesankräm och rostad lök
Ingredienser
  • 2 kg skalad fast potatis
  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 fänkål, hackade
  • 250 g morot i bitar
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 kg krossade tomater
  • 2 tsk Oregano
  • 2 tsk Basilika
  • 1 tsk Timjan
  • Ev. lite chili
  • salt
  • 1,5 kg Wienerkorv i slantar
  • PARMESANKRÄM
  • 5 dl crème fraiche
  • 2 dl riven parmesan
  • Salt och peppar
  • Rostad lök
Gör så här Tärna potatisen och lägg i en kastrull med lök, fänkål och morot. Slå över buljong och koka tills grönsakerna börjar mjukna. Häll i krossade tomater, kryddor och smaka av med salt. Låt sjuda till grönsakerna är helt klara. Ta av grytan från värmen och lägg i korven.

Blanda crème fraiche med parmesan och smaka av med salt och peppar.

Servera grytan med parmesankräm och toppa med rostad lök!