Scones med bacon

Scones med bacon
Ingredienser
  • 6 dl Mjöl
  • 2 dl Potatismjöl
  • 1,5 msk Bakpulver
  • 1 tsk Salt
  • 100 g Smör
  • 3,5 dl Mjölk
  • 140 g Bacon - knaperstekt och smulat
  • 0,5 dl Finhackad persilja
  • 1 msk Milda chiliflakes
  • 0,5 dl Lönnsirap
Gör så här Sätt ugnen på 220 grader. Rör samman de torra ingredienserna. Tillsätt det mjuka, rumsvarma smöret samt mjölk och arbeta snabbt ihop en deg. Tillsätt det smulade baconet, persilja och chili.

Dela degen i 3 - 4 delar och forma till runda kakor som snittas lätt för att lätt kunna brytas och sedan naggas lätt med en gaffel. Grädda i ca 12 minuter till fin färg.

Ta ut sconesen och pensla med lönnsirap. Servera direkt som en del av en härlig frukost eller brunch!