Nudlar med högrev och krispiga grönsaker

Nudlar med högrev och krispiga grönsaker
För 10 personer

Over night Pho!
En fräsch soppa med asiatisk ursprung.

Ingredienser

  • 2 kg Högrev
  • 2 tsk Salt
  • 1 stor Gul lök
  • 5 Vitlöksklyftor
  • 4 Limeblad
  • 6 st Stjärnanis
  • 6 cm Färsk ingefära - fint hackad
  • 3 dl Ljus soja
  • 3 dl Vatten
  • 2 dl Mirin
  • 3,5 l Vatten
  • 1,5 dl Limejuice
  • 1 dl Fisksås
  • Ljus Soja
  • 10 Portioner sobanudlar
  • FÄRSKA GRÖNSAKER TILL SERVERING T.EX.
  • Sockerärtor
  • Rädisor
  • Böngroddar
  • Morot
  • Mangold eller pak choi
  • Chili
  • Svamp
  • Örter - mynta, koriander och thaibasilika

Gör så här

Sätt ugnen på 90 grader. Lägg köttet som saltats runt om samt lök och kryddor i en stekgryta med lock. Slå på vatten, soja och mirin. Sätt på locket och låt sedan köttet sköta sig självt i ugnen över natten, ca 8-10 timmar.

Ta ut grytan och kontrollera att köttet är mört och ta sedan upp det och låt det svalna en stund innan det skivas tunt. Tillsätt vatten i stekgrytan och koka upp under några minuter, sila av buljongen. Dra av från värmen och tillsätt fisksås, lime och soja. Prova dig fram till önskad smak.

Koka sobanudlar och skiva grönsaker tunt, lägg på ett fat så att alla får plocka ihop sin egen topping med nudlar, grönsaker, kött och örter.

Smaklig spis!