Grillmacka med rökt skinka och prästostkräm

För 10 personer
Grillmacka med rökt skinka och prästostkräm
Ingredienser
  • 20 Skivor bröd, typ surdegsbröd
  • 1,2 l Skivad gul lök
  • 50 g Smör
  • 0,5 dl Råsocker
  • Salt
  • 300 g Riven lagrad prästost
  • 0,5 dl Dijonsenap
  • 2,5 dl Crème fraiche
  • Salt och svartpeppar
  • 10 Skivor rökt skinka
  • Smör
  • GURKSALLADEN
  • 2 Gurkor - supertunt skivade
  • 1 Fänkål - supertunt skivad
  • 3 dl Vit balsamico vinäger
  • 1 tsk Salt
  • 1 dl Finhackad persilja
Gör så här Fräs lök på låg värme i smör tills den är helt genomskinlig, tillsätt sockret och låt löken långsamt karamellisera, smaka av med lite salt.

Blanda prästosten och dijonsenap med cremefraiche och smaka av med salt och svartpeppar.

Skiva gurka och fänkål riktigt tunt på mandolin eller med osthyvel. Tillsätt persilja och vinäger. Ställ på en tyngd, t.ex. en mortel.

Lägg ut brödskivorna och smöra lätt. Lägg på ostkräm, skinka och lök. Lägg på ytterligare en skiva, smöra eventuellt lite utanpå och grilla i smörgåsgrill eller stek i panna tills mackan har härligt gyllene färg och är krispig.

Skär på diagonalen och servera med den syrliga gurksalladen.