Vildris med sparris, stekt fläskkarré med hickorysmak och majssås

Ingredienser
- 3¾ kg Scan Piggham benfri fläskkarré
- eller Scan Piggham picnicbog i bit
- ½ dl hickory liquid smoke
- 1 dl matolja
- Salt till smaksättning
- Grovmalen svartpeppar till smaksättning
Vildris
- 1½ kg vildrisblandning
- 3 l grönsaksbuljong
- 1 dl strösocker
- 2 dl vitvinsvinäger
- 500 g grön sparris fryst
- 1 dl hackad dill
- Salt och svartpeppar
Majssås
- 1¼ kg majskorn frysta
- 1½ l kalvbuljong
- 3 dl vispgrädde
- 250 g majskorn till garnering
Gör så här
Lägg karrén på bleck. Bind köttet om det behövs. Blanda hickory liquid smoke och matolja och pensla köttet. Peppra. Stek i ugn 150ºC till innertemperatur 75ºC, ca 2 timmar. Salta. Låt vila ca 20 minuter. Skiva. Koka riset i grönsaksbuljong och socker tills det är klart ca 20 minuter. Blanda i vinägern. Förväll sparrisen. Tillsätt sparris och dill i riset. Smaka av med salt och peppar. Rosta majskornen i ugnen vid 225ºC eller i stekbord på hög värme. Koka majskornen i kalvbuljong och vispgrädde tills de är mjuka ca 30 minuter. Mixa och sila. Värm såsen och smaka av med salt och peppar. Garnera med majskorn. Serveringsportion: karré ca 100 g, vildris ca 130 g, majssås ca 80 g, majs till garnering ca 10 g.