Koriandergrillad gårdskarré med thaibasilika, avokado, rostad chili och melon
4 portioner
700g gårdskarré
2 msk korianderfrö
2 avokado
en kvarts vattenmelon
1 knippe thaibasilika (finns i asiatiska livsmedelsbutiker)
1 rödlök
4 st sticklökar
1 gurka
1 dl rostad lök

Dela karrén i 2 bitar på längden. Mixa eller mortla korianderfröna och vänd runt karrélängderna i koriandern. Salta. Grilla karrén och kör sedan i ugn på 80 grader i ca 7 timmar med lite vatten i botten av formen. Höj temperaturen i ugnen till 150 grader sista timmen. Ta ut och låt svalna. Skär gurka, melon och avokado i tärningar. Rödlöken och sticklöken skärs i tunna skivor och thaibasilikan skärs grovt. Blanda allt med dressingen och lägg upp på ett fat, bryt köttet i bitar och lägg på – toppa med rostad lök.

Rostad chilidressing 2 röda thaichili 3 vitlöksklyftor 1 krm chilipulver 1 dl matolja Kokas upp och får puttra i ca 15 minuter. ½ dl soja 1 msk fisksås 1 msk socker 1 msk citron Mixas slätt tillsammans med chilioljan.

Smaklig måltid!