Maria Dundeberg, Vice President AfH & Industry, och Håkan Ydrevik, KAM, Public Tenders, var HKScans representanter under tävlingen och delade ut priset till Årets förskolekök samt Årets förskolekock.
 
-        Med den debatt som pågår om köttets inverkan på vår miljö är det viktigare än någonsin att vi finns med på den här typen av evenemang och visar att HKScan skall vara en självklar leverantör till Sveriges offentliga kök och bidra till en hållbar framtid, där ett ansvarfullt och hållbart producerat kött har en självklar plats, säger Håkan Ydrevik.
-        
Det blev en fullspäckad galadag med mingellunch, föreläsningar, seminarier och middag. Under ledning av Tina Nordström och Lisa Lemke på Eriksbergshallen i Göteborg stod det sent i tisdagskväll klart vilka vinnarna vara efter att juryn bedömt smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar, hållbarhet och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna.
 
HKScan delade ut priset i följande kategorier;
 
Årets Förskolekök: Tunavallens förskola, Eskilstuna
”För att ni med fantastisk mat och exemplarisk pedagogik bjuder de minsta matgästerna på en gastronomisk äventyrsresa i förstaklasskupén – dag efter dag
 
Årets Förskolekock: Miljana Vulovic, Hamiltons förskola, Helsingborg
”För att du med kärlek, fantasirikedom och stor yrkesskicklighet ägnar dina dagar åt att fostra matsmarta barn. En bättre förebild för landets förskolekockar går knappast att hitta!”