Ambitionerna är höga kring Idrottsgalans meny

- Vi är naturligtvis mycket noga med vad som serveras på Idrottsgalan. I år är vi extra stolta över samarbetet med Scan och möjligheten att kunna addera en gårdsmärkt råvara i menyn. Givetvis är allt kött från Scan svenskt, säger Stephan Rimér, VD för Idrottsgalan.

Större än Nobelmiddagen

Det stora antalet sittande gäster gör galan till ett större arrangemang än Nobelmiddagen. Till huvudrätt kommer gästerna att serveras dragon- och vitlöksgrillad oxfilé från Scans samarbetsgårdar samt hemvevad chorizo på Scans rapsgris från Halla gård.

-  Kött från svenska gårdar ger oss en bättre förutsättning för en magisk smakupplevelse. Nu börjar det intensiva arbetet för att säkerställa att årets meny på Idrottsgalan blir den bästa någonsin, säger Karl Ljung.

Halla gård ligger utanför Kvänum i Västergötland och drivs av Anders Gunnarsson som femte generationens bonde. Köttet av rapsgris är saftigt, mört och smakrikt. Hemligheten bakom den goda smaken är att Anders grisar får svenskt raps i sitt foder. Köttet har en tydlig marmorering och en fyllig lite nötig smak.

Menyn för Idrottsgalan 2018

Välkomstdryck True Colours Cava – Spanien

Förrätt Tartar på Fröyalax, räkor och forellrom, sojapärlor och späda skott, samt avokadokräm och grönsaksalsa med koriander. Kung Fu Girl Riesling – USA

Varmrätt Dragon- och vitlöksgrillad oxfilé med kompott på lök smaksatt med lime och svartpeppar. Serveras med hemvevad chorizo på rapsgris från Halla gård, samt ljumma pickels på blomkål, morötter, lök, gulbetor smaksatt med senapsfrö. Boom Boom! Syrah – USA

Efterrätt Vaniljkräm som serveras med salt kolaglass, riven nougat, lakritsfudge, samt hallon och blåbär. Kaffe och avec

Idrottsgalan sänds i SVT1 och SVT Play måndag 15 januari 2018 kl 20:00