Under 2018 års GastroNord-mässa hålls den prestigefulla tävlingen Swedish Young Chef Awards. Fredagen den 27 april tävlar sex stycken elever från restaurangskolor i Sverige, årskurs 3, om att bli årets Young chef. Vi på HKScan önskar alla finalister stort lycka till!
Årets tema är "Balans" och tävlingsuppgiften går ut på att på 2 timmar skapa en förrätt på blåmussla/pilgrimsmussla och en varmrätt med max 80 g högrevskärna/portion.
De tävlande finalisterna i Swedish Young Chef Award 2018 är (utan inbördes ordning):
David Bergin, Tingvallagymnasiet, Karlstad
Emma Johannison, Ester Mosessons Gymnasium, Göteborg
Karl Aronsson, Ester Mosessons Gymnasium, Göteborg
Leonard Rydén, Stockholms Internationella Restaurangskola, Stockholm
Maja Rikardsson, Mjölby gymnasiet Dackeskolan, Mjölby
Rasmus Esplund, Mjölby gymnasiet Dackeskolan, Mjölby