Med följande motivering har juryn utsett Benny som vinnare och Årets Butcher:

"Vi tycker att Benny är en otroligt värdig vinnare av vårt pris! Han når ut med sin kunskap till många, hjälper en stor industri att kännas mer mänsklig och kan med sin enorma passion fortsätta att inspirera och förhoppningsvis sprida sin kunskap till både restauranger, butiker och privatpersoner."

Och vi kan inte annat än hålla med. Benny håller regelbundet i utbildningar och besöker mässor och butiker där han bjuder på sin kunskap. Han är ett välkänt namn inom restaurangvärlden, vilket lett till att han får handplocka och välja ut extra fina styckdetaljer från Scans sortiment till några av landets främsta köttrestauranger. Han har även varit delaktig i arbetet bakom Scans stora digitala köttguide som innehåller kunskap om både styckdetaljer, djurslag och tillagning. Under 2018 var Benny också engagerad i arbetet med att välja ut rätt styckdetaljer av nöt och lamm till "Styckmästarens utvalda".

- Det är verkligen en stor ära att bli utsedd till årets Butcher! Jag är stolt över mitt yrke och känner ett enormt intresse och engagemang för svenskt kött och alla de kvaliteter som kommer med det. Det känns väldigt roligt att detta uppmärksammats och till och med tilldelats ett pris, säger Benny Granqvist, styckmästare för koncernen HKScan.

The Butcher Prize är ett pris som skapats av Lively Wines och Schwarz Wein i syfte att lyfta yrkespersoner och företag som arbetar med kött och samtidigt främjar en mer hållbar köttkonsumtion. Förhoppningen är också att kunna visa på all den kunskap som finns runt om i Sverige och prisa de som genom sitt hantverk lyckas inspirera och förändra vår köttkonsumtion. I juryn för tävlingen sitter krögaren och kändiskocken Christian Hellberg, matjournalisten Tove Oscarsson Henckel och Henning Kvick, köttkunnig färskvaruspecialist hos grossisten Menigo och författare till boken "Meat cravings".