
Entrecôte med ugnsbakad rödlök samt färskost smaksatt med citron, vitlök och persilja
Ingredienser
- 10 skivor Scan entrecôte
- 10 rödlökar
- 1 dl olivolja
- 250 g philadelphia ost
- 2 vitlöksklyftor rivna
- 0.5 dl persilja hackad
- Rivet skal från 1 citron
Gör så här
Sätt ugnen på 200°C. Skär ett kryss i varje rödlök och lägg dem på ett bleck. Ringla över olivolja och salta och peppra. Baka löken i ca 30 minuter eller tills helt mjuk. Blanda färskosten med citronskalet, vitlöken och den hackade persiljan. Smaka av med salt och peppar. Tag fram entrecôten i god tid innan stekningen så att den inte är kylskåpskall. Bryn den ordentligt på båda sidorna. Lägg upp på ett bleck och stek färdigt i ugnen. Servera entrecôten med haricots verts, rödvinssås och den ugnsbakade löken. Toppa med färskosten.