Kalvfrikassé med kokt potatis

För 25 personer
Ingredienser
  • 3 kg Scan kalvkött tärnat
  • 3 l vatten
  • 300 g gul lök skalad
  • 2 msk salt
  • 1 tsk vitpepparkorn

SÅS

  • 5 dl vatten
  • 0.75 dl ättika
  • 0.75 dl socker
  • 60 g dillkvistar
  • 2.5 kg sky
  • 2 tsk buljongpulver
  • 135 g vetemjöl
  • 7.5 dl mjölk
  • 100 g dill finklippt
Gör så här Blanchera köttet. (Köttet läggs i kokande vatten som får koka upp. Därefter hälls vattnet med skummet av). Tillsätt nytt vatten, lök, salt och peppar. Sjud köttet tills det känns mört ca 1 1/2 tim. Sila ifrån skyn, använd det till såsen. Sås: Koka upp vattnet, ättika, socker och dillkvistar. Sila ifrån dillen. Koka upp sky, buljongpulver och ättiksblanding. Red av med vetemjölsredningen. Tillsätt mjölken och den klippta dillen. Lägg i köttet och smaksätt ev med mer salt och peppar.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                      
                       

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här