Skinkstek med äppelyoghurt och kryddpotatis

Skinkstek med äppelyoghurt och kryddpotatis

Ungssteka För 50 personer
Ingredienser
  • 7 kg Scan Sous Vide Skinkstek

Äppelyoghurt

  • 1,5 liter Matyoghurt
  • 1,5 dl Konc. äppeljuice
  • 3 st Äpplen, rivna
  • 50 g Citronmeliss

Kryddpotatis

  • 10 kg Potatis, grovstrimlad
  • 1 kg Gul lök, hackad
  • 8 st Vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk Gurkmeja
  • 2 msk Kummin, hel
  • 1,5 msk Salt
  • 2 liter Grönsaksbuljong
Gör så här 1. Äppelyoghurt: Rör ner juicen i yoghurten och tillsätt rivet äpple. Smaka av med salt och peppar. Hacka nästan all citronmeliss grovt och vänd ner. Spara lite till garnering.


2. Kryddad potatis: Lägg potatisen och löken i bleck och krydda. Häll över buljongen så att det täcker. Koka i 200°C ugn ca 25 minuter eller tills potatisen är mjuk.

3. Skiva köttet och lägg i bleck. Värm i kombiugn på 80°C med ångpuffar tills köttet har en temperatur på 70 grader mellan skivorna.

4. Servera köttet med såsen och kryddpotatisen.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                     

                 

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här