Pigghamspett med tomat- och paprikasalsa

För 10 personer
Ingredienser
  • 10 st Scan Pigghamspett
  • 8 röda paprikor
  • 8 tomater
  • 4 schalottenlökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 chili (spansk peppar)
  • 0.5-1 msk balsamvinäger eller rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 4 msk honung
  • 20 basilikablad
  • salt och peppar (gärna svartpeppar)
Gör så här Sätt ugnen på grill. Dela paprikorna och ta ur kärnhuset. Lägg paprikorna med skinnet uppåt i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja, salta och peppra. Grilla paprikorna i ugnen tills skinnet blivit brunt, nästan svart. Tag ut paprikorna och låt dem svalna något, gärna i en plastpåse. Skala paprikorna och skär dem i tärningar. Tag bort kärnhuset på tomaterna, tärna dem i samma storlek som paprikorna. Finhacka löken, basilikan och chilin. Lägg paprikorna, chilin, olivoljan, vinägern, honungen och tomaterna i en skål. Blanda i löken, och den rivna vitlöken. Smaksätt med salt och svartpeppar. Stek eller grilla pigghamspetten ca 5 minuter på varje sida, servera med salsan.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                      
                       

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här