Biffrad med rostade svartrötter och bräserad mangold

För 10 personer
Ingredienser
  • 10 skivor Scan biffrad
  • 1 kg svartrötter skalade
  • 3 stånd mangold
  • 3 vitlöksklyftor krossade
  • 1 dl schalottenlök finhackad
  • späda salladsskott tex mangold och babyspenat
  • 1 dl bladpersilja hackad
Gör så här Skär svartrötter i 6 cm långa bitar. Råstek dem i olivolja tills gyllene. Skär av roten på mangolden. Snitta bladen vid stammen, då går det fortare att brässera igenom. Hetta upp en plateau. Häll i olivoljan, lägg i mangoldbladen och den krossade vitlöken. Salta och peppra och fräs i 1 minut. Slå på 2 dl vatten och lägg på lock. Brässera i ca 4 min. Grilla biffarna ca 3 min på varje sida. Ta upp mangolden och snurra den i en metallring så att du får ett runt garnityr. Värm upp svartrötterna i ugnen. Strö över schalottenlöken och persiljan. Salta och peppra. Arrangera på varma tallrikar. Servera gärna med någon typ av aromsmör, tex persilja och vitlök eller rödvinssmör.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                      
                       

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här