Pepparrotskött med råkost på rödbetor

För 10 personer
Ingredienser
  • 1,5 kg Scan nötkött tärnat 2x2 cm
  • 400 g gul lök, klyftad
  • 200 g morot, i grova bitar
  • 2 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 2 l vatten

PEPPARROTSSÅS

  • 6 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl buljong från köttkoket
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • maizena till redning

RÅKOST PÅ RÖDBETOR

  • 500 g rödbetor, skalade
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk färskpressad citronsaft
Gör så här Lägg köttet tillsammans med lök, morot, lagerblad och peppar i en gryta. Täck med vatten, koka upp och skumma ordentligt. Låt koka tills köttet är mört ca 1 timme. Koka upp mjölk, grädde och buljong till såsen i en kastrull. Smaksätt med pepparrot, salt och peppar. Red av med maizena till önskad konsistens. Skär rödbetorna i tunna skivor i en maskin. Blanda dem med olivolja och citronsaft. Salta och peppra. Lyft upp köttet och vänd ner det i pepparrotssåsen. Servera med rödbetor.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                     

                 

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här