Röd curry med fläskkött, rotfrukter och äpple

Röd curry med fläskkött, rotfrukter och äpple

För 10 personer
Ingredienser
  • 1,5 kg Scan Piggham fläskbog, tärnad 2x2 cm
  • 1 msk röd currypasta
  • 1,5 liter vatten
  • 40 g hönsbuljong
  • 500 g kokosmjölk
  • 1 dl koncentrerad äppeljuice
  • saft av 1 lime
  • 1 citrongräs
  • 3 limeblad
  • 500 g rotfrukter, i mindre bitar
  • 150 g äpple, i klyftor

POTATISPURÉ

  • 2 kg potatis, skalad
  • 7 dl mjölk
  • 50 g smör
  • ½ röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
Gör så här Bryn köttet tills det fått färg. Tillsätt currypasta och låt fräsa i ytterligare någon minut. Häll i vatten och buljong och låt koka tills köttet är mört ca 30 minuter. Tillsätt kokosmjölk, äppeljuice, limejuice, citrongräs och limeblad. Lägg i rotfrukterna och låt koka tills de är mjuka. Vänd till sist ner äpplena och koka dem i ett par minuter. Smaksätt med salt, peppar och en nypa socker. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Häll av vattnet och mosa potatisen. Värm mjölk och smör i en kastrull. Blanda med potatisen och smaksätt med chili, salt och peppar. Servera grytan med potatispuré.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                     

                 

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här