Portergryta med pressgurka

Portergryta med pressgurka

För 10 personer
Ingredienser
  • 1,5 kg Scan fläskbog, tärnad 2x2 cm
  • 150 g gul lök, hackad
  • 20 g vitlök, hackad
  • 6.5 dl porter
  • 1 l vatten
  • 0,5 dl koncentrerad kalvfond
  • 2 lagerblad
  • 10 enbär, krossade
  • 2 dl vispgrädde
  • 1,5 dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • maizena till redning

PRESSGURKA

  • 500 g gurka, skalad och skivad
  • 2 msk ättikssprit 12%
  • 4 msk strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 msk finhackad färsk pepparrot
  • 1 msk finhackad persilja
Gör så här Blanda ättika, socker, vatten, senapsfrön, pepparrot och persilja i en bunke. Vänd ner gurkan och ställ under press i ett par timmar. Bryn köttet tillsammans med lök och vitlök. Tillsätt porter, vatten, kalvfond och kryddor. Låt koka tills köttet är mört ca 45 minuter. Häll i grädde och svartvinbärssaft. Red av med maizena till önskad konsistens och smaksätt med salt och peppar. Servera portergrytan med pressgurka och kokt potatis.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                     

                 

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här