Schweizerbiff med lök och citronpotatis

Schweizerbiff med lök och citronpotatis

För 10 personer
Ingredienser
  • 1.2 kg Scan Schweizerbiff
  • 1 dl strösocker
  • 600 g rödlök strimlad
  • 3 dl vatten
  • 0.5 dl koncentrerad kalvfond
  • 1 dl balsamvinäger
  • maizena till redning

CITRONPOTATIS

  • 1.7 kg potatis skalad och i bitar
  • 1 dl olivolja
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 msk hackade färska örter
Gör så här Sätt ugnen på 150°C. Karamellisera sockret i en gryta. Tillsätt lök, vatten, fond och vinäger. Låt koka tills löken är mjuk. Red av med maizena till önskad konsistens och smaksätt med salt och peppar. Värm biffarna i ugnen ca 15 minuter. Öka ugnstemperaturen till 225°C. Lägg potatisen på bleck och ringla över olivolja. Rosta i ugnen i ca 20 minuter. Vänd ner citronskal och örter strax innan potatisen ska serveras. Servera biffarna med lök och potatis.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                     

                 

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här