Korvgryta med rotsaker, kål och äppelsallad

För 10 personer
Ingredienser
  • 1 kg Scan falukorv strimlad
  • 1.5 liter vatten
  • 4 buljongtärningar
  • 10 st kryddpepparkorn
  • 10 st svartpepparkorn
  • 1 kg rotfrukter i grova bitar
  • 600 g potatis i grova bitar
  • 100 g gul lök skivad
  • 100 g purjolök i grova bitar

ÄPPELSALLAD

  • 350 g syrliga äpplen skivade
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • 2 msk grovhackad bladpersilja
Gör så här Koka upp buljong och kryddor i en kastrull. Lägg i rotfrukter och potatis och låt koka tills de är mjuka. Tillsätt korv och lök i slutet av koktiden och vänd ner purjolök och vitkål strax innan grytan ska serveras. Smaksätt med salt och peppar. Blanda ingredienserna till äppelsalladen i en skål. Servera korvgrytan med äppelsallad.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                      
                       

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här