Kalvstek med gremolata, tomatsås och saltrostad färskpotatis

För 10 personer
Ingredienser
  • 1,3 kg Scan Sous Vide kalvstek

TOMATSÅS

  • 150 g gul lök, hackad
  • 0,5 dl olivolja
  • 700 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 20 g grönsaksbuljongpasta
  • 2 dl vatten
  • 1 msk strösocker

SALTROSTAD FÄRSKPOTATIS

  • 1,8 kg potatis, noggrant sköljd
  • 0,5 dl matolja
  • 1 dl grovsalt

GREMOLATA

  • 0,5 dl olivolja
  • Skal av 1 citron
  • 5 g vitlök, finhackad
  • 2 msk hackad persilja
Gör så här Fräs löken till tomatsåsen i olivolja. Tillsätt tomater, tomatpuré, grönsaksbuljong, vatten och socker. Låt koka i minst en timme. Smaksätt med salt och peppar. Späd eventuellt med lite vatten. Vänd potatisen i olja och salt på bleck. Rosta i 225°C ugn i ca 20 minuter. Vänd gärna potatisarna någon gång under stektiden. Blanda ingredienserna till gremolatan. Skär köttet i skivor. Lägg dem på bleck och värm i 80°C ugn med ångpuffar tills temperaturen är 70°C mellan skivorna. (Kalvköttet går även utmärkt att servera kallt.) Skeda gremolatan över köttet och servera med tomatsås och saltrostad färskpotatis.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                     

                 

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här