Helstekt entrecôte med sesamfrö, thaisallad och nudlar

Helstekt entrecôte med sesamfrö, thaisallad och nudlar

För 10 personer
Ingredienser
  • 1,5 kg Scan entrecôte
  • 4 msk sesamfrö

MARINAD

  • 0,5 dl oystersauce
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl sweet chili
  • 3 msk sesamolja
  • 5 g vitlök, finhackad

THAISALLAD

  • 150 g blekselleri, skivad
  • 100 g rödlök, skivad
  • 150 g morot, strimlad
  • 200 g tomat, i klyftor
  • 300 g gurka, urkärnad och skivad
  • 0,5 dl färspressad limesaft
  • 1 röd chili urkärnad och finhackad
  • 1 msk strösocker
  • 0,5 dl hackad färsk koriander
  • Till servering: nudlar
Gör så här Putsa köttet. Blanda ingredienserna till marinaden. Häll den över köttet. Torka bort överflödig marinad och vänd köttet i sesamfrön. Bryn köttet runt om i olja. Stek färdigt i 120°C ugn med halvfläkt tills köttet har en innertemperatur på ca 60-65°C. Låt vila. Blanda grönsaker och koriander. Rör ihop fisksås, limesaft, chili och socker. Häll blandningen över salladen. Skär köttet i skivor och servera med thaisallad och nudlar.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                     

                 

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här