Kalvstek med citronpotatis och tomatsås

Kalvstek med citronpotatis och tomatsås

För 10 personer
Ingredienser
  • 1,3 kg Scan Sous Vide Kalvstek

TOMATSÅS

  • 150 g gul lök, hackad
  • 700 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 20 g grönsaksbuljongpasta
  • 1 msk strösocker

CITRONPOTATIS

  • 1,8 kg potatis, skalad och i grova bitar
  • 1 msk rivet citronskal
  • 1 msk hackade örter, tex persilja, gräslök
Gör så här Fräs löken i lite olivolja. Tillsätt tomater, tomatpuré, vatten, buljong och socker. Låt koka i minst en timme: Smaksätt med salt och peppar. Späd eventuellt med lite vatten.

Lägg potatisen på bleck, ringla över lite olja salta och rör runt. Rosta potatisen i 225°C ugn i ca 20 minuter. Vänd gärna potatisen någon gång. Blanda i citronskal och örter precis innan de ska serveras.

Skär köttet i skivor. Lägg på bleck och värm i 80°C ugn med ångpuffar tills temperaturen är 70°C mellan skivorna.(Kalvköttet går även utmärkt att servera kallt.)
Servera köttskivorna med tomatsås och citronpotatis.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                      
                       

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här