Benfri kotlett med äpple-och currysås samt grönsaksris

Benfri kotlett med äpple-och currysås samt grönsaksris

För 10 personer
Ingredienser
  • 1,3 kg Scan Sous Vide Kotlettrad

ÄPPLE- OCH CURRYSÅS

  • 150 g äpple, tärnat
  • 100 g gul lök, hackad
  • 1 msk curry
  • 2 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 20 g hönsbuljongpasta
  • 0,5 dl koncentrerad äppeljuice
  • 2 dl créme fraiche

GRÖNSAKSRIS

  • 8 dl ris
  • 1,6 liter vatten
  • 30 g grönsaksbuljongpasta
  • 50 g purjolök, skivad
  • 200 g paprika, tärnad
  • 200 g zucchini, tärnad
Gör så här Skär köttet i skivor. Lägg på bleck och värm i 80°C ugn med ångpuffar tills temperaturen är 70°C mellan skivorna. Koka riset i grönsaksbuljong. Fräs äpple, lök och curry i smör i en gryta.Tillsätt vatten, hönsbuljong och äppeljuice och koka ihop något. Rör i créme fraiche, koka upp och red med maizena. Smaksätt med salt och peppar. Vänd ner grönsakerna i riset. Servera det med kotlettskivor och sås.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                      
                       

Våra varumärken

             

            

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här