
Lamm Souvlaki med tzatziki och pita
Ingredienser
- 10 kg Scan lammkött tärnat
- 700 g rödlök hackad
- 6 l färdig tomatsås
Marinad
- 8 dl olivolja
- 1.2 l citronjuice
- 1.5 dl oregano
- 20 st vitlöksklyftor pressade
Tzatziki
- 4 kg gurka finstrimlad
- 4 l matyoghurt
- 15-20 st vitlöksklyftor pressade
Till servering
- Skivade tomater strimlad sallad och pitabröd
Gör så här
Finstrimla gurkan och strö över salt, låt stå i ca 20 minuter. Krama vätskan ur gurkan och blanda ihop med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar. Blanda samman marinaden, lägg i köttet och låt marinera 30 minuter. Fördela kött och lök på bleck. Bryn i ugn 175°C i 10-15 minuter. Tillsätt lök och tomatsås. Bräsera köttet i ytterligare 30 minuter. Servera med tzatziki, tomater, sallad och pitabröd.