Lamm Souvlaki med tzatziki och pita

För 100 personer
Ingredienser
  • 10 kg Scan lammkött tärnat
  • 700 g rödlök hackad
  • 6 l färdig tomatsås

Marinad

  • 8 dl olivolja
  • 1.2 l citronjuice
  • 1.5 dl oregano
  • 20 st vitlöksklyftor pressade

Tzatziki

  • 4 kg gurka finstrimlad
  • 4 l matyoghurt
  • 15-20 st vitlöksklyftor pressade

Till servering

  • Skivade tomater strimlad sallad och pitabröd
Gör så här Finstrimla gurkan och strö över salt, låt stå i ca 20 minuter. Krama vätskan ur gurkan och blanda ihop med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar. Blanda samman marinaden, lägg i köttet och låt marinera 30 minuter. Fördela kött och lök på bleck. Bryn i ugn 175°C i 10-15 minuter. Tillsätt lök och tomatsås. Bräsera köttet i ytterligare 30 minuter. Servera med tzatziki, tomater, sallad och pitabröd.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                     

                 

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här