Kotlett Curry med äppelyoghurt och färskpotatis

Kotlett Curry med äppelyoghurt och färskpotatis

För 100 personer
Ingredienser
  • 10 kg Scan Piggham kotlett benfri
  • 2 dl madras curry
  • 1 dl malen ingefära
  • 1 dl chilipulver
  • 1 dl farinsocker

Fräst kål

  • 5 kg vitkål strimlad eller kinakål i bitar
  • 2 kg gul lök strimlad
  • 2 dl vitvinsvinäger

Äppelyoghurt

  • 3 l matyoghurt
  • 2 kg äpple strimlat
  • Till servering: färskpoatis
Gör så här Blanda ihop curry, ingefära, chilipulver och farinsocker. Gnid in köttet med kryddblandningen. Bryn köttet på hög temperatur, 225°C i ugn en kort stund. Sänk temperaturen till 100°C och stek med lite ånga tills innertemeraturen är 70°C. Låt köttet vila innan det skärs upp. Stek kål och lök i bleck i ugn 175°C i ca 15 minuter. Rör om då och då. Smaksätt med vinäger, salt och peppar. Blanda yoghurt med äpple, smaka av med salt och vitpeppar. Servera kotletten med fräst kål, äppelyoghurt och potatis.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                     

                 

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här