Parmesan- och örtgratinerad skinka med palsternacksgratäng

För 100 personer
Ingredienser
  • 12 kg Scan Piggham julskinka, skivad
  • 200 g parmesanost, riven
  • 200 g örter frysta, blandade sorter
  • 500 g ostkräm

Gratäng

  • 11 kg potatis, skivad
  • 11 kg palsternacka, skivad
  • 2 kg purjolök, skivad
  • 1 kg gul lök, hackad
  • 25 st vitlöksklyftor, hackade
  • 2.5 msk svartpeppar, grovmalen
  • 4 msk salt, gärna sellerisalt
  • 2 kg riven ost
  • 4 l mjölk 3%
  • 2 l vispgrädde
Gör så här Blanda parmesan, örter och ostkräm. Lägg skinkan omlott i smorda bleck. Fördela blandningen (ca ¾ msk/port) över skinkan. Gratinera i ugn 150°C ca 5 min. Fördela och blanda alla ingredienser till och med osten, till gratängen, i smorda bleck. Blanda mjölk och grädde och häll över blandningen. Grädda i 175°C ca 50 min. Servera skinkan med palsternacksgratängen. Serveringsportion skinka ca 125 g, gratäng ca 220 g.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                     

                 

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här