Bräckt skinka med tomatiserad kapris- och sardellsås

För 100 personer
Ingredienser
  • 10 kg Scan Piggham Julskinka, skivad

Sås

  • 1 kg gul lök, hackad
  • 800 g rotselleri,, hackad/strimlad
  • 500 g morötter, hackade/strimlade
  • 15 st vitlöksklyftor, hackade
  • 4 dl tomatpuré
  • 3 l vitt vin/matlagnings vin
  • 7 kg krossade tomater
  • 150 g grönsaksbuljongpulver
  • 400 g sardeller, hackade
  • 5 msk strösocker
  • 1 l vispgrädde
Gör så här Vänd skinkskivorna hastigt på hett stekbord med lite matfett. Skinkan kan också stekas med persiljesmör. Fräs alla ingredienserna till och med tomatpuré i matfett. Tillsätt vin, tomater och buljongpulver. Låt sjuda på svag värme ca 20 min. Tillsätt de övriga ingredienserna och koka upp. Smaka av med salt och malen svartpeppar. Servera med klyftpotatis. Serveringsportion skinka ca 100 g, sås ca 1 dl.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                     

                 

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här