Saffranspasta med miniköttbullar och smörfrästa grönsaker

Saffranspasta med miniköttbullar och smörfrästa grönsaker

För 100 personer
Ingredienser
  • 10 kg Scan Minisar miniköttbullar

Saffranssås

  • 1 kg gul lök, hackad
  • 10 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 10 g saffran
  • 7 l grönsaksbuljong
  • 3 kg lätt créme fraiche
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 kg purjolök, grovt skivad
  • 2 kg aubergine, tärnad
  • 2 kg paprika, i bitar
  • 2 kg morot, i tunna skivor el strimlad
  • 7 kg pasta
Gör så här Fräs lök, vitlök och saffran i matfett. Tillsätt buljong och créme fraiche. Låt koka upp. Red av med vetemjöl. Sjud på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Stek alla grönsaker hastigt i smör på stekbord eller i ugn. Smaka av med salt och peppar. Stek köttbullarna i kombiugn, återupphettningsprogram, 150°C ca 10 min. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Servera köttbullarna med såsen, grönsakerna och pastan.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                     

                 

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här