Prinskorv med krämig blandsvampsås och brysselkål

För 100 personer
Ingredienser
  • 12 kg Scan prinskorv

Sås

  • 400 g torkad blandsvamp i småbitar
  • 600 g gul lök hackad
  • 10 st vitlöksklyftor hackade
  • 100 g matfett
  • 4 l köttbuljong
  • 2 l vispgrädde eller créme fraiche
  • 5-6 dl vetemjöl
  • 4 dl svartvinbärsgelé
  • 1 msk timjan
  • 1 msk mejram
  • 7.5 kg brysselkål
Gör så här Blötlägg svampen ca 45 min. Krama ur vattnet ur svampen och fräs svampen i matfett tillsammans med lök och vitlök. Tillsätt buljong och grädde. Koka på svag värme ca 5 min. Red av med vetemjöl. Koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av med gelé, örtkryddor, salt och peppar. Koka brysselkålen i ånga i ugnen. Blanda kålen med lite smör och salt. Stek korven på stekbord eller i kombiugn varmluftsprogram med ånga 200°C ca 5 min. Servera med kokt potatis. Serveringsportion prinskorv ca 120 g, sås ca 1 dl, brysselkål ca 75 g.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                      
                       

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här