Ugnsstekt karré med kumminkryddad brunkål

Ugnsstekt karré med kumminkryddad brunkål

För 100 personer
Ingredienser
  • 15 kg Scan Piggham fläskkarré, benfri

Glaze

  • 25 st vitlöksklyftor, hackade
  • 75 g matfett
  • 5 dl grovkornig senap
  • 4.5 dl kinesisk soja

Sås

  • 5 l köttbuljong
  • 1 l rött vin eller matlagningsvin
  • 1 l vispgrädde
  • 7 dl vetemjöl
  • 0.75 dl osötad senap
  • 1 dl kinesisk soja
  • 1 msk körvel
  • 1 msk mejram
  • 10 kg brunkål
  • 5 msk hel kummin
Gör så här Fräs vitlök i matfett och tillsätt senap, soja och sambal. Smaka av med salt och vitpeppar. Stek karrén i kombiugn, 150°C tills innertemperaturen är 80°C. Fördela glazen över köttet när de sista 15 minuterna av stektiden återstår. Koka upp buljong och vin. Tillsätt grädden. Red av med vetemjöl och koka på svag värme ca 5 min. Smaka av med senap, soja, örtkryddor, salt och peppar. Fräs brunkålen i matfett. Smaksätt med kummin. Servera gärna med kokta morötter och kokt potatis. Serveringsportion kött ca 120 g, sås ca 0,7 dl.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                      
                       

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här