Kalvinnanlår med tomat- och vitlökssås och couscous med grönsaker

För 100 personer
Ingredienser
  • 12 kg Scan Menu kalvinnanlår

Sås

  • 2 kg gul lök hackad
  • 12 st vitlöksklyftor hackade
  • 4 dl tomatpuré
  • 4 l köttbuljong
  • 8 dl vetemjöl
  • 4 l matlagningsgrädde

Couscous med grönsaker

  • 14 l grönsaksbuljong
  • 4 dl olivolja
  • 2 kg broccoli i buketter
  • 1.5 kg röd paprika strimlad
  • 1.5 kg grön eller gul paprika strimlad
  • 1.5 kg purjolök strimlad
Gör så här Gnid in köttet med salt och peppar. Stek det i kombiugn, 125°C tills innertemperaturen är 65°C. Låt köttet vila ca 20 min. Skiva det. Fräs lök, vitlök och tomatpuré i matfett. Tillsätt buljong och koka upp. Red av med vetemjöl och koka på svag värme ca 5 min. Tillsätt grädde och koka i ytterligare 5 min. Smaka av med salt och tabasco. Ångkoka eller värm grönsakerna i ånga i ugnen. Häll het buljong över couscousgrynen och låt stå och svälla ca 15 min. Tillsätt olja och rör om. Blanda i grönsakerna. Smaka av med salt och peppar. Servera köttet med sås och couscous. Serveringsportion kött ca 100 g, sås 1 dl, couscous ca 220g.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                      
                       

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här