Pepparbiff med citron- och spiskumminyoghurt

Pepparbiff med citron- och spiskumminyoghurt

För 100 personer
Ingredienser
  • 12 kg Scan nötfärs
  • 300 g ströbröd
  • 9 dl vatten
  • 12 st ägg
  • 120 g salt
  • 120 g svartpeppar grovmalen

Citron- och spiskumminyoghurt

  • 3 kg medelhavsyoghurt
  • 1 dl spiskummin malen
  • 1.5 dl pressad citronsaft
  • 2 tsk salt

Rostade morotsstavar och potatis

  • 12 kg stor potatis i klyftor
  • 5 kg morötter i stavar
  • rosmarin
Gör så här Lägg ströbrödet i vatten, låt svälla i 10 minuter. Blanda alla ingredienser till färsen. Fördela färsen i smorda bleck. Platta ut och stek i ugn, 175°C ca 30 minuter. Använd gärna termometer, innertemperaturen ska vara 70°C. Blanda ned spiskummin och citronsaft i yoghurten. Smaka av med salt. Lägg potatisklyftor och morotsstavar i bleck och ringla över olja. Strö över rosmarin. Rosta i ugn, 200°C. Rör om efter 15 minuter och stek tills allt är mjukt. Ta ut och salta. Servera pepparbiffarna med yoghurt, rostade morotsstavar och rostad potatis.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                     

                 

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här