Kalvfärsfrikadeller i currysås

Kalvfärsfrikadeller i currysås

För 100 personer
Ingredienser
  • 10 kg Scan kalvfärs
  • 200 g ströbröd
  • 9 dl mjölk
  • 400 g ägg
  • 350 g äggulor
  • 100 g salt

Currysås

  • 2 kg gul lök hackad
  • 1.2 kg svenska röda äpplen i tärningar
  • 200 g curry
  • 7 l vatten
  • 3 l vispgrädde
  • 100 g hönsbuljongpasta

Ris

  • 100 portioner kokt ris
  • 2 kg gröna ärtor tinade
  • 200 g persilja hackad
Gör så här Låt ströbrödet stå och svälla i mjölken ca 10 minuter. Blanda ihop med resten av ingredienserna till färsen och forma till frikadeller, 2-3 per portion. Sjud frikadellerna i kycklingbuljong, ca 10 minuter. Innertemperaturen i frikadellerna ska vara 70°C. Fräs lök och äpple i olja utan att det tar färg, tillsätt curry och fräs ytterligare några minuter. Häll på vätska och buljongpasta, koka 15-20 minuter. Mixa och smaksätt med salt. Blanda det kokta riset med ärtor och persilja och servera till frikadellerna och currysåsen.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                      
                       

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här