Lammfärskebab, kryddig couscous och citronrimmad gurka

Lammfärskebab, kryddig couscous och citronrimmad gurka

För 100 personer
Ingredienser
  • 12 kg Scan lammfärs
  • 1.2 l vatten
  • 24 st ägg
  • 12 st citroner finrivet skal
  • 120 g persilja hackad
  • 120 g vitlök pressad
  • 120 g salt

Citronrimmad gurka

  • 3 kg gurka skivad
  • 2 l vatten
  • 35 g salt
  • 25 g socker
  • 1.5 dl pressad citronsaft

Kryddig couccous

  • 15 kg couscous kokt med gurkmeja
  • 250 g gurkmeja till kokning av couccous
  • 120 g kardemumma malen
  • 120 g kanel malen
  • 1.5 kg torkade aprikoser strimlade
  • 400 g solrosfrön
Gör så här Blanda lagen till gurkan. Lägg i skivad gurka och låt stå ca 2 timmar. Blanda allt till färsen, spritsa ut eller forma till smala rullar och lägg på oljade bleck. Stek i ugn, på 175°C ca 15 minuter, tills innertemperaturen är 70°C. Skär kebaben i bitar. Smaksätt den kokta couscousen med kardemumma, kanel och salt. Blanda i aprikoser och solrosfrön. Servera lammfärskebaben med couscous och citronrimmad gurka.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                     

                 

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här