Köttfärslimpa med champinjonsås och rostade rotfrukter

Köttfärslimpa med champinjonsås och rostade rotfrukter

För 100 personer
Ingredienser
  • 12 kg Scan blandfärs
  • 200 g ströbröd
  • 9 dl vatten
  • 16 st ägg
  • 500 g gul lök
  • 120 g salt
  • 60 g mald svartpeppar

Champinjonsås

  • 5 kg skivade champinjoner
  • 7 l mjölk
  • 1 kg färskost
  • maizena
  • 0.5 dl soja
  • 200 g finhackad persilja

Rostade rotfrukter

  • 12 kg bakpotatis i klyftor
  • 4 kg morötter i bitar
  • 4 kg rödlök i klyftor
  • 1 dl timjan
Gör så här Blanda ströbröd och vatten, låt stå i 10 minuter och svälla. Blanda alla ingredienser till färsen. Forma till limpor i oljade bleck. Stek i ugn, 225°C i 10 minuter. Sänk temperaturen till 125°C och stek tills innertemperaturen är 70°C. Bryn champinjonerna. Häll på mjölk och färskost. Koka i 5 minuter, red av med maizena. Smaksätt med soja, salt och vitpeppar. Avsluta med strimlad persilja. Lägg rotfrukter och lök i bleck, droppa över olja och strö över timjan, rör om och rosta i ugn 200°C, i 15 minuter. Rör om då och då. Ugnsstek tills de är mjuka, ta ut och salta.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                      
                       

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här