Tändsticksstrimlad bog med grönsakswok, ris och yoghurtdressing

Tändsticksstrimlad bog med grönsakswok, ris och yoghurtdressing

För 100 personer
Ingredienser
  • 10 kg Scan Piggham grisbog tändsticksstrimlad
  • 1 kg morötter
  • wokkrydda
  • 1 kg rödlök
  • 1 kg purjolök
  • 5 kg blandade wokgrönsaker frysta
  • soja

Basmatiris

  • 7.5 l basmatiris
  • 20 st lagerblad
  • 10 st kanelstänger
  • 2 msk kardemummakärnor
  • 2 msk kryddnejlika
  • 10 st stjärnanis

Lime- och yoghurtdressing

  • 3 l matyoghurt
  • 10 st lime finrivet skal och pressad saft
Gör så här Bryn köttet i smör på stekbord i några minuter. Krydda med wokkrydda. Strimla morötter, rödlök och purjolök. Stek i olja på stekbord. Häll över färdig wokgrönt och blanda ner bogen. Smaka av med soja. Koka riset enligt anvisning på paketet tillsammans med kryddorna. Blanda yoghurt med skal och saft från lime. Smaka av med salt och peppar.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                      
                       

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här