Skivad karré med honung, rostad potatis och gurksås

Skivad karré med honung, rostad potatis och gurksås

För 100 personer
Ingredienser
  • 12 kg Scan Piggham karré skivad
  • 4 dl flytande honung

Rostad potatis

  • 10 kg potatis tvättad med skal
  • 100 g färska örter (timjan oregano rosmarin)
  • 100 g vitlöksklyftor

Rostad majs

  • 35 st majskolvar förvällda

Gurk- och citrondipp

  • 4 l lätt crème fraiche
  • 4 kg gurka
  • 10 st citroner finrivet skal
Gör så här Bryn köttet i smör på stekbord. Lägg i bleck, häll på honung och strö över allroundkrydda. Stek i ugn på 120°C tills innertemperaturen i köttet är 75°C. Skär potatisen i klyftor. Vänd runt i olivolja och blanda med örter och vitlök. Tillaga i ugn på 200°C. Salta när potatisen är klar. Dela varje majskolv i tre delar, lägg på bleck. Ringla över lite olivolja och salta. Tillaga i ugn, 200°C, tills den fått lite färg. Vispa crème fraiche hårt. Skala gurkan, dela och ta bort kärnorna, skär i centimeterstora bitar och rör ner tillsammans med citronskalet. Smaka av med salt och peppar.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                     

                 

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här