Tärnad nötkorv i rotfruktspytt med senapskräm och stekt ägg

Tärnad nötkorv i rotfruktspytt med senapskräm och stekt ägg

För 100 personer
Ingredienser
  • 10 kg Scan nötkorv, tärnad
  • 3 kg potatis, tärnad
  • 2 kg morot, tärnad
  • 2 kg palsternacka, tärnad
  • 2 kg rotselleri, tärnad
  • 1 kg kålrot, tärnad
  • 2 kg gul lök, hackad

Senapskräm

  • 3 l crème fraiche
  • 5 dl skånsk stark grovkornig senap
  • 5 st citroner, finrivet skal
  • Till servering: stekt ägg, saltgurka, bladpersilja
Gör så här Fräs rotsaker och lök i smör på stekbord och lägg upp på bleck. Stek klart i ugn på 200°C, ca 20 minuter. Bryn korven, blanda ner i rotfrukterna och låt sen steka med i ytterligare 10 minuter. Vispa crème fraiche hårt, vänd ner senap och citronskal. Smaka av med salt och peppar. Servera med t ex stekt ägg, saltgurka och bladspenat.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                     

                 

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här