Rimmad fläsklägg med rostade rotfrukter och senap

Rimmad fläsklägg med rostade rotfrukter och senap

För 100 personer
Ingredienser
  • 10 kg Scan Sous vide rimmad Fläsklägg
  • 20 st lagerblad
  • 2 msk kryddpeppar
  • 100 g färsk timjan

Rostade rotfrukter

  • 12 kg potatis tvättad med skal
  • 4 kg morötter
  • 4 kg kålrötter

Till servering

  • strimlad bladpersilja
  • senap
Gör så här Ta tillvara på buljongen från fläskläggen. Skiva fläskläggen i 5 mm tjocka skivor och lägg på bleck. Slå över buljongen och lägg i lagerblad, kryddpeppar och timjan. Värm i kombiugn, ångfunktion 80°C, ca 15 minuter. Klyfta potatis och skär morot och kålrot i lika stora bitar. Lägg i bleck, salta och ringla över olivolja. Tillaga i ugn på 200ºC tills potatisen är klar. Servera med mycket bladpersilja och god senap.

Utvalda produkter

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                      
                       

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här