Indisk lamm- och kikärtsgryta med gult ris och myntayoghurt

Indisk lamm- och kikärtsgryta med gult ris och myntayoghurt

För 100 personer
Ingredienser
  • 10 kg Scan Lammgrytbitar
  • 1 kg hackad gul lök
  • 6 kg krossade tomater
  • 5 l kalvbuljong
  • 15 st krossade vitlöksklyftor
  • 20 st lagerblad
  • 1 dl gurkmeja
  • 2 dl spiskummin
  • 15 st finhackad röd chili
  • 4 kg kokta kikärtor

Myntayoghurt

  • 4 kg matyoghurt
  • 100 g finstrimlad mynta
  • 5 st citroner (finrivet skal och pressad saft)

Till servering

  • kokt ris med gurkmeja
Gör så här Häll samtliga ingredienser, förutom kött och kikärtor, i en gryta. Koka ihop och smaka av med salt och peppar. Bryn köttet och lägg i grytan och låt småputtra tills köttet är klart, ca 45 minuter. Vänd ner kikärtorna innan servering. Blanda yoghurt med mynta, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris kokt med gurkmeja.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                      
                       

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här