Senaps- och plommonglacerad skinkstek med saltrostad potatis

Senaps- och plommonglacerad skinkstek med saltrostad potatis

För 100 personer
Ingredienser
  • 12 kg Scan Piggham skinkstek

Senaps- och plommonglace

  • 500 g gul lök finhackad
  • 1 kg katrinplommon urkärnade
  • 5 dl flytande honung
  • 5 dl skånsk stark grovkornig senap
  • 1 l mörkt öl

Saltrostad potatis

  • 10 kg potatis tvättad med skal
  • 250 g grovsalt till blecken
  • 100 g färsk timjan och rosmarin
  • 3 kg äpplen i klyftor
Gör så här Fräs löken i smör. Finhacka katrinplommonen och vänd ner löken. Slå på honung, senap och öl. Låt koka ihop några minuter. Bryn skinkan runt om och stek i ugn 175°C tills innertemperaturen är 68°C. Ta ut och bred på senaps- och plommonglacen. Fortsätt tillagningen i ugnen tills skinkan har en innertemeratur på 75°C. Fördela grovsalt i botten på blecken. Klyfta potatisen. Lägg örterna i blecken och fördela potatisen över. Ringla över olivolja. Tillaga potatisen i ugn, 200°C tills den nästan är klar. Lägg då klyftade äpplen över potatisen och tillaga i ugnen tills allt är klart.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                     

                 

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här