
Varmkorvsgryta med rotfrukter och senapskräm
Ingredienser
- 10 kg Scan MåGott varmkorv
- 20 l kycklingbuljong
- 40 lagerblad
- 0.5 dl svartpepparkorn
- 5 kg kålrot tärnad
- 2.5 kg palsternacka skivad
- 4 kg morot skivad
- 5 kg potatis klyftad
- 1 kg purjolök grovt strimlad
- 1 dl rivet apelsinskal
- 1 l persilja hackad
Senapskräm
- 2.5 kg kesella 10%
- 300 g fransk osötad senap
Gör så här
Koka upp buljong med lagerblad och pepparkorn. Lägg i rotfrukter och låt sjuda tills det är mjukt, ca 15 minuter. Skär korven i bitar. Tillsätt korv och purjolök samt apelsinskal och persilja. Låt allt bli varmt. Rör ihop kesella och senap och servera till. Smaka av med salt och peppar.