Citrondoftande lammstek, fetafyllda paprikor och färgglad bönsallad

Citrondoftande lammstek, fetafyllda paprikor och färgglad bönsallad

För 100 personer
Ingredienser

Citrondoftande lammstek

  • 12 kg Scan lammstek benfri
  • 50 vitlöksklyftor
  • 5 dl citronskal rivet
  • 200 g persilja

Fetafyllda paprikor

  • 50 röda paprikor
  • 5 kg mager fetaost 10%
  • 3 kg kesella 10%
  • Crema di balsamico (balsamicosirap)

Färgglad bönsallad

  • 10 kg blandade kokta bönor
  • 50 st vitlöksklyftor hackade
  • 1.5 kg rödlök hackad
  • 2 kg grön paprika hackad
  • 100 st sardeller hackade
  • 5 dl citron pressad
  • 2 kg cocktailtomater halverade
  • 1 l persilja hackad
Gör så här Hacka vitlök och citronskal grovt tillsammans med persiljan. Klappa in blandningen noga runtom steken. Salta och peppra. Stek i kombiugn, varmluftsfunktion 150ºC, tills innertemperaturen är 65-70ºC. Ta ut steken och låt den vila. Sila skyn från blecket och späd med vatten. Red av med maizena. Skär paprikorna i kvartar. Smula osten och rör i kesellan. Fördela blandningen i paprikan och gratinera i kombiugn, 175ºC ca 20 minuter tills osten fått lite färg. Ringla över lite crema di balsamico vid servering. Fräs grönsaker och sardeller lätt. Blanda i bönor, pressa i citron och låt allt bli varmt. Strö över cocktailtomater och persilja. Smaka av med salt och peppar.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                     

                 

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här