
Nötspett och toscansk brödsallad med dinkel
Ingredienser
- 50 Scan Grillspett Nötkött (Art nr 298883)
Toscansk brödsallad
- 2 kg tomater tärnade
- 2 rödlökar i klyftor
- 2 dl rödvinsvinäger
- 2 dl olivolja
- 18 skivor lantbröd ej dagsfärskt
- 2 liter kokt dinkel
- 12 inlagda paprikor i strimlor
- 1½ dl kapris
- 250 g färsk babyspenat
Gör så här
Blanda tomater, lök, vinäger, olja och lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Blanda i brödet skuret i tärningar och låt det svälla lite. Tillsätt sedan dinkel, paprika, kapris och spenat. Smaka av salladen ytterligare. Grilla spetten på medelvärme över glöd eller på gasolgrill ca 2 minuter per sida. Servera de grillade spetten med brödsalladen.
Tips! Variera med Scan Piggham Grillspett Naturell.