
Oxbringa med morotssoppa och örtgrädde
Ingredienser
- 2.5 kg Scan Oxbringa Sous Vide skivad
Morotssoppa
- 2 kg morötter i bitar
- 150 g hackad gul lök
- 1 st vitlöksklyfta riven
- 1 kg potatis i bitar
- 40 g riven ingefära
- 6 liter hönsbuljong
- 0.75 dl vitvinsvinäger
Örtgrädde
- 4 dl vispgrädde
- 50 g hackade färska örter
Gör så här
Fräs morötter, lök och vitlök i olja. Koka det mjukt tillsammans med potatis och ingefära i buljong och vinäger. Mixa slätt och tillsätt lite olivolja. Smaka av med salt och peppar. Lägg oxbringan i bleck och värm i kombiugn, ångfunktion 80°, ca 15 minuter. Vispa grädden, vänd ner örterna och smaka av med salt och peppar. Servera soppan med ljummen oxbringa och örtgrädde. Dekorera med rödbetsgroddar.