Oxbringa med morotssoppa och örtgrädde

Oxbringa med morotssoppa och örtgrädde

Koka För 25 personer
Ingredienser
  • 2.5 kg Scan Oxbringa Sous Vide skivad

Morotssoppa

  • 2 kg morötter i bitar
  • 150 g hackad gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta riven
  • 1 kg potatis i bitar
  • 40 g riven ingefära
  • 6 liter hönsbuljong
  • 0.75 dl vitvinsvinäger

Örtgrädde

  • 4 dl vispgrädde
  • 50 g hackade färska örter
Gör så här Fräs morötter, lök och vitlök i olja. Koka det mjukt tillsammans med potatis och ingefära i buljong och vinäger. Mixa slätt och tillsätt lite olivolja. Smaka av med salt och peppar. Lägg oxbringan i bleck och värm i kombiugn, ångfunktion 80°, ca 15 minuter. Vispa grädden, vänd ner örterna och smaka av med salt och peppar. Servera soppan med ljummen oxbringa och örtgrädde. Dekorera med rödbetsgroddar.

Utvalda produkter

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                      
                       

Våra varumärken

             

            

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här