Pepparrotskött

Pepparrotskött

Koka För 10 personer
Ingredienser
  • 1½ kg Scan Högrev
  • 200 g Gul lök i klyftor
  • 200 g Morot i grova bitar
  • 2 st Lagerblad
  • 10 st Svartpepparkorn

Pepparrotssås

  • 2 dl Mjölk
  • 2 dl Grädde
  • 2½ dl Buljong från köttet
  • 2 msk Riven pepparrot
  • ½ dl Maizena eller vetemjöl
Gör så här Dela köttet på längden en gång. Bind eventuellt upp det. Lägg köttet tillsammans med lök, morot, lagerblad, pepparkorn och salt i en gryta. Täck med vatten, koka upp och skumma ordentligt. Sänk värmen och låt sjuda i ca 1½ timme. Lyft upp köttet och täck med plastfilm. Låt svalna. (Eller låt kallna i buljongen över natten.) Koka upp mjölk, grädde och buljong till såsen i en kastrull. Smaksätt med pepparrot, salt och peppar. Red av såsen. Skär köttet i tunna skivor och servera med pepparrotssåsen, kokt potatis och lättkokta grönsaker.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                     

                 

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här