Bratwurst med currydoftande matvete, honungbakat äpple och pepparrotskräm

Bratwurst med currydoftande matvete, honungbakat äpple och pepparrotskräm

Steka För 10 personer
Ingredienser
  • 10 st Scan Bratwurst
  • 5 st Små röda äpplen
  • 4 msk Rapsolja
  • 400 g Gröna bönor
  • Bladpersilja

Pepparrotskräm

  • 5 dl Lätt crème fraiche
  • ½ dl Riven pepparrot

Matvete med curry

  • 250 g Hackad gul lök
  • 250 g Matvete
  • 1 msk Curry
Gör så här Dela äpplena på mitten. Lägg dem på ett bleck med snittytan uppåt. Häll på rapsolja, honung och krydda med salt och svartpeppar. Ugnsbaka i 200° i 25-30 minuter tills de är mjuka. Blanda samman crème fraiche, pepparrot, salt och peppar till en kräm. Ställ svalt en stund så att smakerna mognar. Fräs löken i lite olja. Tillsätt kamutvete, curry och salt, rör runt. Häll på vatten och koka enligt anvisning på förpackningen. Stek korven. Koka bönorna i lätt saltat vatten. Servera bratwursten med kamutvete och bönor. Toppa med pepparrotskräm och garnera eventuellt med bladpersilja.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                      
                       

Våra varumärken

             

            

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här