Tjälknöl med mandelpotatis- och fänkålsgratäng

Tjälknöl med mandelpotatis- och fänkålsgratäng

För 10 personer
Ingredienser
  • 1.5 kg Scan Nötbog
  • 1 Gul lök i klyftor
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 1 liter Vatten
  • ½ dl Salt
  • ½ msk Svartpepparkorn
  • 25 g Persilja
  • 25 g Timjan
  • 25 g Rosmarin

Potatis- och fänkålsgratäng

  • 1.75 kg Mandelpotatis riven
  • 300 g Fänkål i strimlor
  • 4 dl Riven ost
  • 2 dl Mjölk
  • 3 dl Grädde
Gör så här Frys köttet i minst 8 timmar. Sätt kombiugnen på 75º. Lägg det frysta köttet på ett galler med en plåt under. Sätt in i ugnen och låt stå ca 10 timmar. Efter ett tag kan du sätta in en köttermometer i köttet och mäta innertemperaturen. Koka en lag på vatten, lök, salt, peppar och örter i några minuter. Låt svalna. Lägg köttet i stora plastpåsar och häll lagen över. Knyt ihop och lägg i en bunke. Sätt in i kylskåpet och låt stå i 5 timmar. Ta ur köttet ur påsen och låt det rinna av. Skiva. Sätt ugnen på 200º. Varva potatis, fänkål, ost, salt och peppar i ett bleck. Avsluta med ett lager ost. Häll på grädden och mjölken. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter tills grönsakerna är mjuka. Servera tjälknölen med gratängen och en grönsallad.

Köp våra produkter

HKScan arbetar med nedanstående grossisterna som har produkter från HKScan's sortimentskatalog.   
 
                      
                       

Våra varumärken

               

      

Kontakta oss

Du kan ställa frågor kring matlagning, våra produkter eller bara få inspiration. >>Fråga oss här